Dom za stara lica MedMaris


O nama

Dom za stara lica MedMaris je potpuno nov, namenski izgrađen prostor na 700 m², predviđen za boravak 30 korisnika.

Nalazi se u Jajincima – opština Voždovac, na 1 km od naselja Banjica i 6 km od Slavije.

Inovativni pristup u organizaciji smeštaja i usluga ima za cilj da korisnicima obezbedi neophodan osećaj zajedništva – kako međusobnog, tako i sa osobljem.

Sa 6 dvosobnih stanova i 6 apartmana dom omogućava prirodno okruženje najsličnije životu u stambenim zgradama. Koncepcijski je prilagođen različitim kategorijama korisnika – nezavisnim i osobama kojima je potreban konstantan medicinski nadzor, čime se postiže maksimalna pažnja usmerena ka svakom pojedincu.

O korisnicima brinu lekar opšte prakse, 4 medicinske sestre i 4 negovateljice, a od posebnog je značaja vreme koje se izdvaja u toku dana za svakog pojedinačno.

Pored vrhunske medicinske nege, dostupne su i dodatne usluge koje svakodnevni život čine kvalitetnijim. Zajednički prostor namenjen svim korisnicima omogućava međusobnu komunikaciju u meri koja svakom ponaosob prija.

 

O smeštaju


Svi stanovi i apartmani su interfonom povezani sa ulazom kako bi se posete nesmetano odvijale. Imajući u vidu da su specifičnom organizacijom usluga i smeštaja obuhvaćeni najvažniji segmenti života pripadnika trećeg doba.

MedMaris ispunjava potrebe i korisnika i njihovih porodica kojima je prioritet da svojim najstarijim članovima obezbede humano okruženje, ispunjeno ljubaznošću i pažnjom.

MedMaris je potpuno nov objekat namenski sagrađen po najmodernijim standardima smeštaja starih osoba. Organizovan je na 3 etaže, na kojima se nalazi 6 stanova i 6 apartmana i može da primi 30 korisnika.

Prve dve etaže su namenjene nezavisnim i polupokretnim korisnicima, dok je na poslednjoj etaži smešten stacionar predviđen za boravak 10 korisnika koji zahtevaju posebnu negu i medicinsku pomoć. Svaki korisnik je smešten u jednokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa kupatilom i kuhinjom predviđenom za individualno korišćenje ukoliko postoji potreba za samostalnom pripremom obroka.

Sobe su opremljene savremenim praktičnim nameštajem namenski dizajniranim za potrebe starih lica. Svi apartmani i stanovi raspolažu TV setom i garniturom za sedenje.

Zajedničke prostorije – dnevni boravak, trpezarija, prostor za radnu terapiju i fizioterapiju smeštene su na prvoj etaži, kao i namenski isplanirane prostorije za uslužne delatnosti frizera, kozmetičara, pedikira. Objekat ima hidraulični lift, a svaka soba pristup invalidskim kolicima i aparatima sa kiseonikom.

Objedinjenost stacionara sa stambenim delom objekta i zajedničkim prostorijama omogućava korisnicima da uz nabolji mogući medicinski tretman budu u kontaktu sa ostalim članovima zajednice i ostanu u poznatom okruženju u kome dobijaju punu pažnju.

 

MedMaris Apartman 28m2


Apartman površine 28m2 predviđen je za smeštaj dva nezavisna korisnika.

Nameštaj je namenski dizajniran i prilagođen potrebama starih ljudi.

 

Telefoni:
+381 60 02 19 017
+381 63 88 82 707

MedMaris Apartman 34m2


Apartman površine 34m2 namenjen je smeštaju dva nezavisna korisnika.

Nameštaj je namenski dizajniran i prilagođen potrebama starih ljudi.Svaki korisnik osim svog kreveta.

 

Telefoni:
+381 60 02 19 017
+381 63 88 82 707

MedMaris Apartman 46m2


Stan površine 46m2 predviđen je za smeštaj tri nezavisna korisnika.

Ovaj prostor je organizovan kao dvosobni stan sa jednom dvokrevetnom i jednom jednokrevetnom sobom.

 

Telefoni:
+381 60 02 19 017
+381 63 88 82 707