Nega


Nega i dodatne usluge podrazumevaju obezbeđenu redovnu kontrolu opšteg zdravstvenog stanja naših korisnika.

Za sve korisnike je obezbeđena opšta i konzilijarna specijalistička usluga, korekciju medikamentoznih terapija i drugo.

Prema individualnim potrebama svim korisnicima je obezbeđen pregled interniste kardiologa kao i redovna laboratorijska dijagnostika.

Stalni i povremeni korisnici kojiima je potrebna posebna nega, u namenski opremljenom stacionaru dobijaju stručni i permanentni medicinski nadzor. Uz terapiju koja je određena pre dolaska u stacionar. Ovim korisnicima će biti omogućen brz oporavak kako bi se što pre vratili svakodnevnim aktivnostima.

Dodatnu sigurnost da će korisnicima biti obezbeđena maksimalna stručna medicinska pomoć pruža blizina eminentnih zdravstvenih ustanova. MedMaris ima sklopljen ugovor o poslovnoj saradnji sa medicinskim centrima. Sarađujemo sa Opštom bolnicom i Domom zdravlja BELMEDIC, te Kliničkim Centrom Srbije i Institutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje od kojih je objekat MedMaris smešten na 10 minuta vožnje.

Članove porodice koji nisu u prilici da često dolaze u posetu, po dogovoru redovno obaveštavamo o zdravstvenom stanju korisnika, kao i o pregledima koji su obavljeni. Na ovaj način se porodici pruža permanentan uvid u fizičko, mentalno i emocionalno stanje njihovih srodnika.

Specijalna medicinska nega za stalne i povremene korisnike u namenski opremljenom stacionaru korisnicima nudi stručan i permanentan medicinski nadzor. Kvalifikovane i iskusne medicinske sestre obavljaju sve medicinske i nemedicinske usluge za korisnike kojima je potrebna posebna medicinska nega.
Fizikalna terapija: laser terapija, elektroterapija – TENS (transkutana elektronervna stimulacija) i IFS (interferentne struje), magnetoterapija, ultrazvuk.

Dodatne usluge


Za kvalitetan život, osim  dobre nege i brige o zdravlju potrebni su i sadržaji koji će svakodnevicu učiniti lepšom i bogatijom. Na raspolaganju su usluge masaže, frizera, kozmetičara, pedikira sa namerom da omoguće trenutke opuštanja i značajno doprinesu većem zadovoljstvu i socijalnom blagostanju. Zajedničke društvene aktivnosti organizuju se prema želji korisnika. Svakom pojedinačno omogućeno angažovanje u pripremi, što motivaciju čini većom i daje osećaj doprinosa zajednici.

Dnevni i celodnevni boravak za povremene korisnike u bogato opremljenom društvenom prostoru od 70 m2 .
Kako bi kvalitet života korisnika učinili što boljim, u okviru društvenog prostora se nalazi prostor za radnu terapiju i fizioterapiju. Posedujemo i namenski isplanirane prostorije za uslužne delatnosti frizera, kozmetičara, pedikira itd.